Hoeveel mensen vallen er per jaar van het dak?

Het spreekt voor zich dat werken in commerciële dakbedekkingen een riskante bezigheid is, maar weet u echt hoe riskant dit is? De werkelijke cijfers zullen je misschien verbazen. Van de top 10 meest risicovolle banen staat dakbedekking op nummer zes.

Hoeveel mensen vallen er per jaar van het dak?

Het spreekt voor zich dat werken in commerciële dakbedekkingen een riskante bezigheid is, maar weet u echt hoe riskant dit is? De werkelijke cijfers zullen je misschien verbazen. Van de top 10 meest risicovolle banen staat dakbedekking op nummer zes. Werknemers in de dakbedekkingsindustrie lopen drie keer meer kans om dodelijk letsel op te lopen dan werknemers in andere bedrijfstakken, en jaarlijks komen ongeveer 50 dakdekkers om het leven tijdens hun werk. Volgens de CDC hebben jaarlijks meer dan 150.000 Amerikanen medische behandeling nodig vanwege verwondingen aan het dak.

Bijna 10 procent van deze verwondingen leidt tot ernstige, levensbedreigende medische problemen. Aangezien er in de dakbedekkingsindustrie veel werknemers werken, zou je kunnen aannemen dat de meeste mensen die gewond raken bij ongevallen op het dak bouwvakkers zijn. Ik kon geen rapport vinden waarin sterfgevallen op het gebied van zonnedaken, gerelateerd aan zonnedaken, zonnepanelen en gewone dakbedekkingswerkzaamheden worden beschreven. Door een professioneel dakbedekkingsbedrijf in te huren om uw dak te repareren of te vervangen, voorkomt u mogelijke verwondingen aan het dak.

Dit zou niet alleen een nieuw dak moeten omvatten, maar ook een herdak of de installatie van zonnepanelen op oude daken en onderhoudswerkzaamheden. Maar als u een rottend dak heeft of als uw dak last heeft van schimmel en andere vochtgerelateerde problemen, komt de structurele integriteit van het dak in gevaar. Dakonderhoud is onafhankelijk van zonnesystemen, dus u voelt zich niet gedwongen om een dak dat nog een paar jaar te gaan heeft te slopen, de aankoop van een zonnepaneel uit te stellen of een zonnepaneel af te breken voor een dak. Dit zullen echter statistieken met grote aantallen zijn, waarbij het aantal ongevallen en sterfgevallen op zonnedaken een fractie zou zijn van het totale dakwerk.

Het is dan ook een vanzelfsprekendheid dat dakdekkers het doelwit zullen blijven van toezicht door de Occupational Safety and Health Administration en onder toezicht van de verzekeringssector. Een belangrijke oorzaak was het gebrek aan coördinatie tussen onderaannemers en hoofdaannemers, vooral als het gaat om het afdekken van dakopeningen. Voordat u denkt dat het een goed idee is om het dak zelf te inspecteren, moet u op de hoogte zijn van deze statistieken over letsel aan het bovenste dak, zodat u kunt voorkomen dat u een van hen wordt. Als er in 2040-2050 alle nieuwe en oude daken worden voorzien van zonne-energie, dan zouden bijna alle ongevallen op het dak het gevolg zijn van ongevallen met zonnepanelen.

Als de zonne-energiesector het volume aan zonnewerkzaamheden in 2030 verdubbelt, dan zou zonne-energie verantwoordelijk zijn voor de helft van de sterfgevallen op het gebied van dakbedekking, tenzij de veiligheidsnormen voor daken en de effectiviteit van het veiligheidssysteem enorm worden verhoogd. Sterfgevallen door dakwerkers zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de sterfgevallen in de bouwsector en maar liefst 84% van de sterfgevallen in de dakbedekkingsindustrie. Wat ervoor zorgt dat daken loskomen, is de lage druk op het bovenoppervlak van het dak in verhouding tot de druk in het huis.

Leave Message

Required fields are marked *