Wat is een goede winstmarge voor een dakdekkersbedrijf?

Er wordt vaak gesuggereerd dat de eigenaar geen invloed heeft op de winst van het bedrijf, deze in het bedrijf houdt en zorgt voor een gezonde entiteit. Zoals eerder vermeld, is de gemiddelde winst 2, 8 procent, maar een daling van 5 procent is goed en 8 procent is uitstekend in de dakbedekkingsindustrie.

Wat is een goede winstmarge voor een dakdekkersbedrijf?

Er wordt vaak gesuggereerd dat de eigenaar geen invloed heeft op de winst van het bedrijf, deze in het bedrijf houdt en zorgt voor een gezonde entiteit. Zoals eerder vermeld, is de gemiddelde winst 2, 8 procent, maar een daling van 5 procent is goed en 8 procent is uitstekend in de dakbedekkingsindustrie. Voor lezers is hun voornaamste zorg de winstgevendheid van residentiële dakdekkers. Maar zo eenvoudig is het nooit.

Elke aannemer is anders in hoe hij als juridische entiteit bestaat; hoeveel wordt aan de eigenaar betaald als vergoeding; en hoe is het bedrijf georganiseerd of gestructureerd? Al deze vragen hebben een grote invloed op het vermogen van een woningdakdekker om jaarlijks een nettowinst van meer dan 14% te genereren. Voor lezers die huiseigenaren zijn en zich afvragen hoeveel uw plaatselijke dakdekker met uw dak verdient, denkt u misschien dat 14% buitensporig is. De simpele waarheid is dat dat NIET zo is. Het is acceptabel om 14% te verdienen in vergelijking met het risico dat de aannemer op zich neemt voor terugbellen, lekschade en letsel op de bouwplaats.

Gezien de aard van wat erbij komt kijken en de risico's is 14% eigenlijk laag. Typische dakbedekkingsbedrijven maken tussen 20 procent en 40 procent brutowinst in de dakbedekkingsindustrie. Het aantal bedrijven voor servicegerichte bedrijven kan hoger zijn, terwijl het aantal voor nieuwbouw en grote commerciële bedrijven lager kan zijn. Trends op het gebied van groene dakbedekkingen worden bijvoorbeeld steeds populairder onder huiseigenaren, en als u werknemers hebt die gecertificeerd zijn voor de installatie van zonnepanelen of dakramen, of die kennis hebben van koeldaksystemen, kan uw bedrijf nieuwe klanten aantrekken.

Elk bedrijf wil zijn winstmarge op dakbedekkingen verdubbelen, maar de meerderheid beseft niet hoe eenvoudig dat kan zijn. Als uw dakbedekkingsbedrijf het enige is dat een specifieke service biedt, zullen klanten bereid zijn meer te betalen voor de werkzaamheden die u doet.

Leave Message

Required fields are marked *