Is het verkopen van dakbedekkingen moeilijk?

Bij de verkoop van dakbedekkingen kun je zeker zes cijfers per jaar verdienen, maar daarvoor zijn er drie nodig. Haat je het om de hele dag aan een bureau gebonden te zijn? Carrières in de verkoop bieden flexibiliteit vanuit de dagelijkse sleur.

Is het verkopen van dakbedekkingen moeilijk?

Bij de verkoop van dakbedekkingen kun je zeker zes cijfers per jaar verdienen, maar daarvoor zijn er drie nodig. Haat je het om de hele dag aan een bureau gebonden te zijn? Carrières in de verkoop bieden flexibiliteit vanuit de dagelijkse sleur. Wanneer u als dakbedekkingsprofessional werkt, regelt u uw planning om uw taken zo goed mogelijk te beheren. Zolang je gemotiveerd bent om hard te werken, zijn je dag en salaris altijd wat je ervan maakt.

Bevrijding van de banden die ons binden. Een belangrijk aspect van marketing voor dakbedrijven is om uw mogelijkheden en beperkingen te kennen. Wees bereid om de juiste aanbeveling te geven wanneer u wordt gevraagd naar dakbedekkingsmaterialen, uw installatieproces, veiligheidsmaatregelen op het werk, de schoonmaakservice en al het andere dat tijdens het verkoopproces naar voren kan komen. De iRoofing-app is dankzij al zijn presentatiefuncties een geweldig hulpmiddel voor verkoopondersteuning.

Laten we eerst beginnen met een vraag. Hoe vaak heb je dit gehoord? Om goed geld te verdienen, moet je je druk maken. Je moet er uren in steken en je moet het uitroeien. Het kan voordeliger zijn om een professionele verkoper in te huren voor de verkoop van daken dan om zelf te verkopen.

Dit geldt vooral als je niet graag verkoopt of gewoon geen tijd hebt. Maar er zijn ook nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Professionals die betrokken zijn bij de verkoop van dakbedekkingen zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van informatie over dakbedekkingsproducten en -diensten aan potentiële klanten. Zelfs als u weinig tot geen bouwervaring hebt, kunt u alles te weten komen over daken en de voordelen van verschillende dakbedekkingstypes en -materialen.

Aannemers weten heel goed dat het antwoord dat ze van de meeste klanten krijgen iets anders is dan „ja”, vooral wanneer ze in eerste instantie een dakbedekking bij een klant proberen te sluiten. Stel hen na de verkoop gerust dat ze de juiste beslissing hebben genomen om contact op te nemen met uw dakbedekkingsbedrijf en te bekijken hoe hun nieuwe dakbedekkingsmaterialen hun huis langdurige schoonheid zullen geven. Daarom is het zo belangrijk om alles te weten over de dakbedekkingsmaterialen die u vervoert, het daksysteem en het installatieproces. Volg deze verkooptips voor dakbedekkingen om u te onderscheiden van de concurrentie, meer banen te krijgen en klanten te helpen bij het kiezen van het juiste dak voor hun behoeften.

Door daktechnologie zoals iRoofing te gebruiken, kunt u alle componenten van het dakbedekkingsproject op een moderne, indrukwekkende en illustere manier bekijken. Zoals u uitlegt hoe belangrijk het is om een dak op de juiste manier te vervangen — zonder in te boeten — zullen klanten snel beseffen dat hun dak meer waard is dan esthetische elementen zoals karpetten. Omdat de leads duur zijn, krijgen verkopers van dakbedekkingen die leads werken meestal minder betaald per opdracht dan wat ze zouden kunnen verdienen door hun eigen dakkabels te genereren door op de deur te kloppen. Volgens gegevens van Sageworks, een financieel informatiebedrijf, bevinden dakdekkers zich nu in het vierde jaar op rij van verbeterde winstgevendheid en omzetstijgingen met dubbele cijfers.

Of als uw klant een dak wil dat betrouwbaar is en weinig onderhoud vergt, kunt u een metalen dak aanbevelen. Bovendien moeten vertegenwoordigers van dakbedekkingen beurzen bijwonen om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen, marketingtools en verkoopstrategieën in de dakbedekkingsindustrie. Als een aannemer een speciale toegevoegde waarde biedt, zoals gratis seizoensgebonden dakinspecties tot een jaar na installatie, is dat genereuze en waardevolle voordeel een effectieve „onderscheidende factor” voor zijn merk. Met de verkoop van dakbedekkingen hebt u het gevoel de touwtjes in handen te hebben, want uw dagen worden besteed aan het zoeken naar nieuwe klanten en het beheren van spannende dakbedekkingsprojecten.

Ze kunnen gespecialiseerd zijn in de verkoop van residentiële of commerciële dakbedekkingsproducten, reparaties of installatie van nieuwe daksystemen.

Leave Message

Required fields are marked *