Is dakbedekking een van de moeilijkste klussen?

Uit een nieuw onderzoek onder aannemers en consumenten bleek dat dakbedekking wordt gezien als de fysiek meest veeleisende bouwsector, terwijl elektrische werkzaamheden het moeilijkst onder de knie te krijgen lijken. Dakdekker Iedereen heeft een dak nodig en ze gaan niet enorm lang mee, afhankelijk van het materiaal.

Is dakbedekking een van de moeilijkste klussen?

Uit een nieuw onderzoek onder aannemers en consumenten bleek dat dakbedekking wordt gezien als de fysiek meest veeleisende bouwsector, terwijl elektrische werkzaamheden het moeilijkst onder de knie te krijgen lijken. Dakdekker Iedereen heeft een dak nodig en ze gaan niet enorm lang mee, afhankelijk van het materiaal. Dit betekent dat er meestal een goede markt is voor dakbedekkingen. Het is toevallig ook een van de gevaarlijkste banen in de bouw, volgens het Bureau of Labor Statistics.

Je hebt veel fysieke kracht en uithoudingsvermogen nodig om de volgende dakspaan, tegel of paneel te blijven leggen. Je doet het ook vanaf minstens 15-20 voet boven de grond. Daarom hebben dakdekkers op alle bouwterreinen doorgaans de meeste ongevallen en jaarlijkse sterfgevallen. Daarom bestempelen aannemers het zelf als de moeilijkste klus.

Volgens de onderzoeksresultaten „waren consumenten en aannemers het erover eens dat dakbedekking en sloop fysiek gezien de meest veeleisende beroepen zijn. En hoewel aannemers timmerwerk hebben uitgeroepen tot de op twee na meest veeleisende branche, stond het nauwelijks in de top tien van consumenten. De meeste mensen begrijpen niet waarom dakbedekking zo gevaarlijk is en de vele gevaren die dakbedekking zo gevaarlijk maken. Als werkzaamheden worden uitgevoerd door een dakdekker, zijn zowel de opdrachtgever als de aannemer er gezamenlijk toe verplicht om ervoor te zorgen dat het werk veilig kan worden uitgevoerd.

Leave Message

Required fields are marked *